Shungit

Afbeeldingsresultaat voor shungite                                           naar overzicht

Shungit heeft enorme helende eigenschappen, al bekend in Rusland in de tijd van Tsaar  Peter I. Vandaag de dag, zijn grote wijdverspreide waterfilters gebaseerd op Shungit . Water gezuiverd door schungit  heeft een helende werking, verlicht irritatie, jeuk, huiduitslag, herstelt de textuur en is zeer geschikt voor  aandoeningen van het maag-darmkanaal en nierstenen.
Shungit water:
Het is noodzakelijk dat de vuursteensteen  werd gewonnen uit de aarde, die geen milieuverontreinigende stoffen kan bevatten. Gebruik alleen een donker grijze steen of zwart. Neem kleine stenen, omdat het contactoppervlak met water groter is.
100 g stenen na wassen onder stromend koud water, plaatsen in een emaille schaal of glazen pot van 3 liter. Giet vervolgens kraan water erbij, in  de hoeveelheid van drie liter, twee dagen laten staan. Het bovenste gedeelte voorzichtig afgieten, het onderste resterende gedeelte van het water (3-4 cm va bodem) niet gebruiken  – het bevat onzuiverheden.
Het therapeutische effect is merkbaar na 3-4 maanden continu gebruik.

Bij welke ziekten wordt aanbevolen om schungite water te gebruiken? 
Deze preventie en behandeling:

 • allergieën van verschillende typen;
 • bloedarmoede;
 • bronchiale astma;
 • gastritis;
 • dispersie;
 • nierziekte en de lever;
 • diabetes;
 • cholelithiasis;
 • een verzwakt immuunsysteem, chronisch vermoeidheidssyndroom;
 • schildklier, etc.

 Contra-indicaties:
Niet gebruiken bij goedaardige en kwaadaardige tumoren, chronische ontstekingsziekte in de acute fase, cardiovasculaire ziekte, de neiging tot het vormen van bloedstolsels.

Bronnen:
http://www.watermap.ru/articles/ochistka-vody-kvarcem-shungitom-kremniem
https://nmedicine.net/kremnij-ego-primenenie-dlya-zdorovya-organizma/

Disclaimer:
Raadpleeg bij klachten altijd eerst uw arts.
De informatie op deze site is geen vervanging voor reguliere medicatie. De informatie is slechts een impressie van alternatieve methodes  die aanvullende gezondheidsaspecten en mogelijkheden bespreekbaar of deel van uw onderzoek uit te kunnen maken.

Vuursteen:
Sinds de oudheid genezers gebruikt therapeutische eigenschappen van vuursteen en  het zogenaamde kiezelzuur water. Er wordt aangenomen dat dit mineraal water is in staat om de energie-structuur te veranderen, op te laden en te activeren. Velen geloven ook dat het mineraal  een antibacteriële werking heeft en ook kan worden gebruikt als een antiseptisch middel.
Mongoolse sjamanen geloofden dat de kiezelzuur water ziekten van de maag en andere spijsverteringsorganen kan genezen.
Hiervoor moeten  elke dag water te drinken  en een  siliciumhoudende steen  op de solar plexus dragen.  Chinezen geloven dat vuursteen invloed op het lichaam heeft via de solar plexus chakra.
Silicium water:
Vijf tot zes kleine steentjes in een drie-liter glazen pot of karaf plaatsen en vul ze met leidingwater (het water kan vooraf worden gefilterd). Op een donkere koele plaats plaatsten en binnen twee dagen is het water klaar voor gebruik. Dit water is niet alleen nuttig  als een  drankje tijdens de dag, maar ook voor soepen, thee en andere gerechten op basis van water. Het drinken van dit water kan zonder beperking, genuttigd worden in koele vorm.
Per dag kan je  ongeveer 2 liter van dit silicium water.
Na een aantal keren , de stenen in koud water spoelen en een paar uur in de open lucht ventileren of in de zon, of 2 uur in een 2% zoutoplossing plaatsen.
Het koken van vuursteen in water is ongewenst . Tenzij je de vloeistof  om  extern wilt gebruiken voor de huid.

Invloed van water op het siliciumlichaam:

 • Het versterkt het immuunsysteem;
 • verbetert de algemene toestand van het organisme;
 • verbetert de doorstroming van gal bij patiënten;
 • elimineert indigestie, verlicht ontstekingen in het maag-darmkanaal;
 • vermindert bloedsuiker en cholesterol in het bloed;
 • normale stofwisseling;
 • verhoogt de vitaliteit.

Wanneer de externe applicatie:

 • behandeling van rhinitis, tonsillitis, stomatitis, gingivitis (mondwater en wassen met sinussen);
 • succesvolle behandeling van allergieën, diathese en andere huidziekten;
 • bij het wassen verbetert de algemene conditie van de huid, het vermindert het aantal rimpels, puistjes en acne;
 • wanneer het spoelen van de haren bevordert hun actieve groei en vermindert haaruitval.Uiteraard kan dit water niet alleen inwendig worden begruikt , maar ook als een extern middel voor de behandeling en preventie van huidziekten. U kunt ook water aan de kamerplanten geven om hun groei en bloei te verbeteren. Of vuursteen op de bodem van het aquarium om algengroei te voorkomen.

Contra-indicaties:  Als u een aanleg voor oncologische aandoeningen heeft, wordt het gebruik van silicium water afgeraden.

Bronnen:
http://www.watermap.ru/articles/ochistka-vody-kvarcem-shungitom-kremniem
https://nmedicine.net/kremnij-ego-primenenie-dlya-zdorovya-organizma/

Disclaimer:
Raadpleeg bij klachten altijd eerst uw arts.
De informatie op deze site is geen vervanging voor reguliere medicatie. De informatie is slechts een impressie van alternatieve methodes  die aanvullende gezondheidsaspecten en mogelijkheden bespreekbaar of deel van uw onderzoek uit te kunnen maken.